OBRAZEM: Zaměstnanci Aisanu si se svými dětmi vylepšili novými stromky okolí pracoviště
Zaměstnanci Aisanu si se svými dětmi vylepšili novými stromky okolí pracoviště. Foto: Olga Markuzziová
Louny

Lounsko - Zaměstnanci Aisanu si společně se svými dětmi vylepšili v sobotu 22. června okolí svého pracoviště. V rámci konaného rodinného dne s názvem Čarodějnický dětský den vysázeli několik druhů stromků v prostranství firmy a také před jejími branami.

„Chtěli jsme na našem rodinném dnu letos udělat něco nového, a snažili jsme se inspirovat naší mateřskou firmou v Japonsku. Ta se zapojila do sázení stromů, jenž mají vykompenzovat uhlíkovou stopu, která vznikne v průběhu tokijské olympiády v příštím roce. Spojili jsme se s Městem Louny, abychom si nechali poradit, zda by bylo možné zkrášlit a zlepšit prostředí v blízkosti naší firmy v Lounech,“ uvedl Václav Douša, HR and GA Senior Manager Aisan Industry Czech.

Václav Douša dále uvedl, že město Louny si nechalo zhruba před deset lety vypracovat projekt výsadby zeleně v průmyslové zóně, která realizovalo jen z části. Firmě Aisan poskytlo projektovou dokumentaci k tomuto projektu a na základě ní zaměstnanci Aisanu v sobotu 22. června stromky, na které nezbylo městu Louny finance, sázeli.

Celkem se jedná zhruba o 40 stromů. Některé z nich nebylo možné sázet v tomto období, proto v sobotu došlo k sázení nějakých 25 stromků. Zbylé stromky budou vysázeny až na podzim. Několik sazenic bylo vysazeno v areálu firmy, zbytek v jejím okolí, ležících na pozemcích města.

Za pár let tak budou okolí firmy Aisan zdobit sakury, borovice a další ozdobné keře. Stromy byly vybrány tak, aby byly odolné místnímu prostředí. Sázení bylo dobrovolné, zaměstnanci nebo jejich děti si mohly k vysazenému stromu či keři připojit cedulku se svým jménem.

„Pevně doufáme, že naše iniciativa udělá radost nejen našim zaměstnancům, ale i ostatním obyvatelům Loun, kteří sem občas chodí běhat, jezdit na kole, a podobně,“ dodal Václav Douša.

Fotogalerie

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru