V restauraci Autokemp Hradec u Kadaně se opět vaří. Takhle tady uklidili
Restaurace po úklidu. Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Louny

Chomutovsko – V restauraci Autokemp Hradec u Kadaně se opět může vařit. Obnovení provozu tady povolili 11. července pracovníci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje. Restaurace byla od 27. června uzavřena kvůli špíně a hrubému porušování hygienických předpisů při přípravě jídla a skladování potravin.

V restauraci v autokempu se vaří hotovky a minutku a zajišťuje stravování pro ubytované hosty v kempu. Když tuto provozovnu hygienici na konci června navštívili, byla v katastrofálním stavu.

V rámci celého stravovacího provozu zde nebyla dodržována hygiena. Silně znečištěné byly podlahy, stěny, dveře, pracovní plochy, technologická zařízení, digestoř, chladicí i mrazicí zařízení, nábytek, umyvadlo i okna. Na nábytku, podlaze či pracovních plochách a třeba i na výrobníku ledové tříště objevili kontroloři nánosy černé lepkavé nečistoty a zbytky potravin.

1207autokemp

Snímky z první návštěvy hygieniků na konci června.    Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje

1207autokempuvodni1

Silně znečištěná byla i zařízení, se kterými přicházejí potraviny do styku (konvektomat, grilovací deska, fritézy, chladicí a mrazicí zařízení).

Ve skladu potravin a v lednici našli hygienici maso, špenát, brambory, polévku či špagety z předešlých dní zchlazené v nekontrolovaném režimu. Restaurace neměla k dispozici šokový zchlazovač. Dodatečně zmrazené byly houskové knedlíky a velké množství syrového masa. V provozovně se u sebe skladovaly vzájemně neslučitelné potraviny. Všude byl též prach a pavučiny. Stěny v kuchyni a skladu byly místy značně poškozené.

Protože zjištěný stav nevylučoval možnost kontaminace potravin, a tedy ohrožení zdraví strávníků, hygienici restauraci okamžitě uzavřeli a provozovateli byla uložena pokuta.

Restaurace po úklidu

Opětovná kontrola v restauraci byla na žádost provozovatele provedena 11. července.  Tentokrát byla situace úplně jiná. “Kontrolou bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny včetně podlah, stěn, stropů, svítidel, oken, dveří, gastrozařízení a vybavení kuchyně i skladu potravin,” stojí v nové zprávě krajské hygienické stanice.

1207autokemp3

Poškozená zařízení a nábytek byly nahrazeny novými, zařízení na výrobu ledové tříště bylo odstraněno bez náhrady.

Stěny v prostoru mytí nádobí byly opatřeny keramickým obkladem. Potraviny byly uloženy podle vzájemné slučitelnosti, ke křížení nedochází. Závadné potraviny byly zlikvidovány odbornou firmou, což bylo doloženo písemně.

Vzhledem k odstranění nedostatků bylo povoleno znovuotevření restaurace.

1207autokemp5

1207aukemp4

1207aukemp1

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru