V Lounech pokračuje stavba nového mostu v Říční ulici
V Lounech pokračuje stavba nového mostu v Říční ulici. Foto: Redakce
Louny

Louny - V Lounech pokračuje přestavba systému mostů ve frekventované Říční ulici. Původní dva mosty už byly na jaře zdemolovány. Nahradí je jen jeden most - nový a širší. Dělníci ho staví právě v těchto dnech.

Mosty překlenovaly železniční trať, která se právě v tomto místě rozvětvuje na trasy Louny - Rakovník a Louny - Most. Silnice přes tyto tratě byla velmi frekventovaná, protože po ní jezdila doprava směrem k čističce odpadních vod, velkému podniku Legios a také do zahrádkářské kolonie níže u řeky. Kvůli plánované opravě muselo město zavést objížďku, která vede přes Černčice a je asi osm kilometrů dlouhá.

2307mosty2

Objížďka trvá už od února. Řidiči si na ni už postupně zvykli a nedochází k větším komplikacím. Cestu ale kromě dlouhého objíždění občas provází i nepříjemné několikaminutové čekání, protože dopravu na obou koncích objízdné trasy řídí semafory. Trasa vede zčásti i přes cyklostezku a ta je hodně úzká, takže se po ní musí jezdit kyvadlově.

Kdo jde z Loun třeba do Legiosu nebo na zahrádku pěšky, pro toho komplikace ani objížďka neplatí, místo se dá pěšky i na kole směrem od zimního stadionu dobře projít či projet podchodem pod tratí. Pro motoristy by všechna omezení v místě měla skončit na podzim. Přibližně od října má být nový most hotov a znovu uveden do provozu.

Rekonstrukce mostů bude stát kolem 40 milionů korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru