Muž (29) se v Lounech snažil ujet policejní hlídce. Potom se vydával za svého příbuzného
ilustrační foto
Louny

Postoloprty - Policisté z oddělení hlídkové služby Postoloprty si v sobotu brzy ráno při silniční kontrole v Lounech všimli podezřelého projíždějícího auta značky Škoda Fabia. Věděli, že se v tomto vozidle často pohybují osoby, které nemají takzvaně čistý štít. Právě probíhající kontrolu v rychlosti ukončili a vyrazili za ním.

Když policisté vozidlo sledovali, viděli, jak jede lounskými ulicemi zvýšenou rychlostí a řidič nerespektuje dopravní značení. Vozidlo zastavilo mezi garážemi a policisté si všimli, že řidič si přesedl na zadní sedačku. Devětadvacetiletý muž hlídce předložil pouze doklad o registraci vozidla a takzvanou zelenou kartu. Policisty se pak snažil obelstít všemi možnými metodami.

Nejprve se vydával za svého příbuzného. To však policisté snadno prohlédli a muž jim musel přiznat svou pravou identitu. Když zjistili, že má okresním soudem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, začal jim tvrdit, že auto řídila jiná osoba. Při výslechu na obvodním oddělení už své jednání nezapíral. Policistům uvedl, že potřeboval s kamarádem něco zařídit. Dokonce se přiznal také k tomu, že když za sebou spatřil policejní auto, snažil se někam schovat.

Policisté řidiči sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Od soudu by si mohl vyslechnout verdikt odnětí svobody až na dvě léta. Případ je řešen ve zkráceném přípravném řízení.

(IP)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru