VIDEO: Odkud jsou nejlepší hasiči? Proč na kruhovém objezdu driftovaly kamiony? Kde najdu sochu Svobody kousek za hranicemi?
Co přinesl týden v Ústeckém kraji?
Louny

Ústecký kraj – Pokud stojíte na odpovědi na otázky, položené v našem titulku, máme je pro vás v našem pravidelném zpravodajském souhrnu událostí v Ústeckém kraji, a také těsně za jeho hranicemi.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Najdete nás zde.

https://www.youtube.com/watch?v=GBwYQY8e-xM 

Ústí nad Labem několik dní hostilo neobvyklé závody: Mistrovství České republiky profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Hasiči a hasičky tady například soutěžili, kdo nejrychleji vyleze na požární věž – a byl to opravdu fofr – či v požárním útoku. V celkovém hodnocení družstev vybojovali prvenství profesionální hasiči z Královéhradeckého kraje. Další info najdete na tomto odkazu.

Zahájení školy na Meziboří

Máme tu nový školní rok. Ne všichni jej ale začínali ve svých třídách. Netradičně na podiu místního kina se vystřídali u přebírání dárků a podepisování do pamětní knihy studenti ze Střední školy Educhem v Meziboří na Mostecku. Díky podpoře místních firem Inelsev a Unipetrol mají budoucí chemici, elektromechanici, ale i ošetřovatelky pracovní místa prakticky jistá. Další info najdete na tomto odkazuDalší info najdete na tomto odkazu.

Tahače v Mostě

Mostecký autodrom hostil vrcholné závody sezony: TOTAL Czech Truck Prix. A závodníci pozvali lidi na okruh netradičním způsobem: Spanilou jízdou přes město. Se svými šestitunovými monstry zaparkovali také na náměstí, kde se s nimi mohli fanoušci blíže seznámit. Nemohli bohužel tušit, že část víkendu zkazí počasí. Prudká průtrž mračen totiž zhatila uspořádání dvou nedělních závodů evropského šampionátu. Další info najdete na tomto odkazu.

Letní škola

Nejnovější trendy ve výuce a zapojení nejmodernějších pomůcek do práce se studenty a žáky si osvojili pedagogové základních a středních škol Ústeckého kraje během posledních několika dnů letošních prázdnin na setkáních v rámci Letních škol. Ty pro učitele Ústecký kraj pořádá jako součást projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje opakovaně a vždy s velikým úspěchem. Během Letních škol se konaly čtyři akce nabité workshopy, přednáškami nejlepších lektorů v oboru, ukázkami nových trendů ve výuce a představení nejnovějších pomůcek. Další info najdete na tomto odkazu.

Letní tuning sraz Březno

A na driftující auta se podíváme ještě jednou. Tentokrát nejde o závodní tahače, ale příznivce tuningu. Ti si dali třídenní sraz na letišti Březno u Chomutova. Kromě závodů ve sprintu a dalších soutěží se tu předvedli právě profíci na jízdu ve smyku a ukázali divákům, jak se krmí spálenou gumou. Další info najdete na tomto odkazu.

Verva chce do play off

V nové sezóně si hokejový Litvínov vytyčil jasný cíl a tím je postup do play off Tipsport extraligy. Verva před sezónou udělala řadu změn v hráčském kádru i realizačním týmu. Litvínov povede v nové sezóně jako hlavní trenér generální ředitel klubu Jiří Šlégr. Extraligový klub také představil nový fanshop hned u stadionu a pozval lidi na Vervování, zábavné odpoledne s atrakcemi a třeba přehlídkou nových dresů. Další info najdete na tomto odkazu.

Den pro kamiony

Jako v pračce si mohli připadat řidiči kamionů, které zastavili policisté na dálnici u Ústí nad Labem. V rámci preventivní akce jim totiž umožnili vyzkoušet si unikátní otočný simulátor. Cílem policistů bylo upozornit řidiče velkých aut na nutnost používat bezpečnostní pásy a pořádně upevnit náklad. Zdaleka ne všichni to totiž dělají. Další info najdete na tomto odkazu.

Inline maraton

Oblíbený rekreační areál Matylda na okraji Mostu se proměnil v in-lineové závodiště. Maraton na bruslích doplnily i další závody: Mosteckej tucet a zkrácené tratě pro děti. Nechyběl pestrý doprovodný program a skvělá zábava pro celou rodinu! Most je svými tratěmi pro bruslaře známý, parádní dráhy najdete i na Benediktu a okolo hipodromu. Další info najdete na tomto odkazu.

Tip na výlet: Miniwelt

Myslíte si, že je nemožné dostat se za půl hodiny od Eiffelovky k soše Svobody? Známe místo, kde se vám to povede, a navíc pěšky. Jmenuje se Miniwelt a najdete ho nedaleko saského města Chemnitz. Obsahuje více než stovku památek v měřítku 1:25, které lidstvo postavilo od starověku do dnešních dní. Na rodinné vstupné si připravte 35 euro, až do začátku listopadu je tam otevřeno každý den. Další info najdete na tomto odkazu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru