Průtah Bílinou aktuálně: Víme, kudy může vést tunel a kdy se může začít se stavbou
Průtah městem Bílinou. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Bílina - Tři různé varianty vedení tunelu pod městem Bílina jsou v současné době navržené Ředitelstvím silnic a dálnic. Jako nejvhodnější se jeví zelená trasa, která je nejkratší a je nejvzdálenější řece.

Vychází to z prezentace Ředitelství silnic a dálnic, se kterou již zástupci společnosti seznámili i premiéra ČR Andreje Babiše. Ředitelství silnic a dálnic označuje úsek silnice 1/13 v Bílině za vůbec nejkritičtější. Uvnitř města je silnice zatížena v současnosti více než 16 tisíci vozidel za den, z toho je 20 procent vozidel těžkých.

2309bilina2

Plánovaný časový harmonogram vybudování průtahu městem:

  • 2020 - bude studie předložena do Centrální komise Ministerstva dopravy a projednána se zastupiteli města Bílina. Po schválení Centrální komisí MD (předpoklad 03/2020) budou zahájeny práce na zpracování projektové dokumentace podrobného geologického průzkumu a na dokumentaci pro získání stanoviska EIA pro vybranou variantu.
  • 2021 – dokončení realizace podrobného geologického průzkumu, zpracována dokumentace pro územní řízení, vydání stanoviska EIA
  • 2022 – inženýrská činnost pro vydání územního rozhodnutí a územní řízení pro stavbu
  • 2023 – zpracování dokumentace pro stavební řízení – DSP
  • 2024 – inženýrská činnost pro vydání stavebního povolení a stavební řízení pro stavbu, majetkoprávní vypořádání
  • 2025 – zpracování projektové dokumentace pro výběr zhotovitele, zahájení veřejné zakázky na realizaci stavby, zahájení realizace stavby

Výše uvedené termíny jsou pro ideální průběh stavby a mohou být ovlivněny skutečnostmi, které vzejdou z prováděných průzkumů či projednání a průběhu majetkoprávního vypořádání. Je třeba upozornit na složité geologické poměry. Území je zasažené důlní činností a zároveň jsou zde prameny spodních vod – lázně.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru