OBRAZEM: Řidičům v Lounech se uleví. Město otevřelo nový most v Říční ulici
Foto: redakce
Louny

Louny - Po více než osmi měsících začal dnes opět sloužit řidičům v Lounech nový silniční most v Říční ulici. Představitelé města ho otevřeli ráno po deváté hodině. První auto, které po mostě projelo, mělo pražskou registrační značku.

Most překlenuje dvě železniční tratě: Louny - Most a Louny - Rakovník. Původně v tomto místě byly mosty dva. Ty byly staré přes sto let a byly už ve špatném technickém stavu. Stavební firma je v souladu s projektem zbourala a místo nich postavila jen jeden most - větší a širší.

Práce začaly v únoru a skončily na přelomu září a října. Některé dokončovací činnosti na místě ještě i teď stále probíhají, ale most už je průjezdný. Po celou dobu demolice a stavby platila pro řidiče dlouhá a komplikovaná objížďka. Měřila několik kilometrů a vedla přes Černčice a zčásti i přes cyklostezku u řeky. Doprava probíhala kyvadlově a řídily ji semafory. Motoristé často čekali v kolonách řadu minut. Teď objížďka skončila a dopravní situace se konečně zlepší.

Demolice starých mostů a vybudování nového stály kolem 40 milionů korun. Většinu z těchto nákladů zaplatil Státní fond dopravní infrastruktury, který poslal dotaci lounské radnici.

foto

1710most1

1710most2

1710most3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru