Smutná čísla policejních statistik: v Ústeckém kraji se za týden stalo 202 nehod, nejvíce se bouralo na Lounsku!
Nedělní nehoda na železničním přejezdu ve Tvršicích na Žatecku. Foto: Michal Hrdlička
Louny

Ústecký kraj - V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 202 dopravním nehodám a haváriím. Nikdo nebyl usmrcen. Těžce zraněno bylo 5 lidí a lehké zranění utrpělo 28 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 11 172 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 75 případech. Ve 30 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě, v 15 případech nepřiměřená rychlost a ve 3 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo 6 účastníků dopravních nehod.

Počet nehod v jednotlivých okresech: DC – 28, CV – 25, LT – 25, LN – 44, MO – 13, TP - 32, UL – 34 a dálniční odd. – 1.

Dopravní nehodovost o víkendu v Ústeckém kraji

 

Během víkendu, od pátku do neděle, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 78 dopravních nehod a havárií. V pátek došlo k 32 nehodám, v sobotu k 24 a v neděli k 22 nehodám. Nikdo nebyl usmrcen. Těžce zraněni byli 3 lidé a lehké zranění utrpělo 17 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 4 715 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 24 případech. V 17 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě, v 10 případech nepřiměřená rychlost a ve 2 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu byli 2 účastníci dopravních nehod.

Počet nehod během víkendu v jednotlivých okresech:  DC – 10, CV – 11, LT – 10, LN – 17, MO – 4, TP – 11, UL – 14 a dálniční odd. – 1.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru