Policisté si posvítili na nákladní a autobusovou dopravu. Tohle během kontrol zjistili
ilustrační foto: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj - V minulém týdnu probíhala ve spolupráci s mezinárodním sdružením TISPOL celorepubliková dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu nákladní a autobusové dopravy (doby řízení, bezpečnostní přestávky a doby odpočinku, kontrola předepsaných dokladů, technického stavu vozidel, zajištění nákladu apod.).

V Ústeckém kraji policisté zkontrolovali 258 vozidel a zjistili celkem 170 dopravních přestupků. Řidičům policisté za tyto přestupky uložili 111 blokových pokut v celkové výši 171 800 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 59 závažnějších přestupků.

"Nejčastěji policisté řešili přetížení vozidel, celkem v 61 případě. Následoval nevyhovující technický stav vozidel, celkem ve 24 případech. Za rychlou jízdu zaplatilo pokutu 14 řidičů. Dalšími prohřešky byly porušení silničního zákona (13 případů), nepoužití bezpečnostních pásů (4 případy) a nepoužití zádržného systému (3 případy). U jednoho z řidičů byl pozitivní test na návykovou látku, nikdo nebyl pod vlivem alkoholu. Policisté přistihli za volantem 1 šoféra bez řidičského oprávnění," uvedla krajská policení mluvčí Šárka Poláčková.

Policisté v průběhu akce zkontrolovali 111 nákladních vozidel nad 3,5 t a 3 autobusy. U 39 z nich bylo zjištěno porušení zákona. Další jízdu policisté zakázali 5 nákladním vozidlům. Porušení sociálních předpisů (dodržování dob řízení, přestávek, odpočinku, používání tachografu,…) zaznamenali policisté u 20 řidičů. V 19 případech bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu.

Přestupek v souvislosti se zajištěním nákladu byl zaznamenán v 6 případech, 8 vozidel bylo přetížených. Nedostatky v dokumentech řidiče nebo dopravce objevili policisté ve 4 případech. K porušení předpisů, které stanovují podmínky pro přepravu nebezpečných nákladů a věcí, došlo ve 4 případech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru