OBRAZEM: Tady prodávali jídlo lidem: Nechutnosti z restaurací a večerek v Ústeckém kraji
Tohle všechno našli v provozovnách v Ústeckém kraji. Foto: SZPI a KHS Ústí nad Labem
Louny

Ústecký kraj – V některých prodejnách, restauracích a jídelnách jako by ani nepočítali, že se jídlo bude podávat lidem. Takové tam panovaly hygienické podmínky. A to dokonce i v jedné nemocnici! Podívejte se, objevili v posledních týdnech hygienici a inspektoři v provozovnách v Ústeckém kraji. Někde již vše napravili, jiné zůstávají uzavřené a čeká se, než vše uklidí.

Restaurace U Parku ve Vejprtech

0311restaurace1vejprty

Krajská hygienická stanice provedla na konci října kontrolu stravovacích služeb Restaurace U Parku ve Vejprtech. V průběhu šetření bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení ve skladu potravin, kde současně byly uloženy pivní sudy, provozní nádobí, náčiní a kuchyňské zařízení, byly v mrazicích zařízeních uloženy zamrazené potravin v rozporu s pokyny výrobce a pokrmy dodatečně zamrazené v nekontrolovaném režimu, potraviny neznačené a potraviny s prošlým datem použitelnosti. Za zjištěné nedostatky byla provozovatelce uložena sankce.

Závodní jídelna v Prunéřově

0311restaurace2elektrarna

Nedostatky našli hygienici ve velkokapacitní kuchyni v elektrárenském komplexu s výrobou hotových pokrmů pro zaměstnance elektrárny a hotových pokrmů určených k expedici do Karlovarského kraje, s výrobou studené kuchyně a výrobou jednoporcových chlazených pokrmů. Bylo zjištěno, že nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena v rámci celého stravovacího provozu. V provozu již provedli nápravu a vše vyčistili.

Restaurace U Žida Spořice

0311restaurace2sporice

Další restauraci s otřesnými podmínkami pro přípravu pokrmů objevili na konci září zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem rovněž v našem kraji. Navštívili provozovnu Restaurace U Žida v Chomutovské ulici ve Spořicích. A nestačili se divit. V průběhu státního zdravotního dozoru byl zjištěn v kuchyni na podlaze výskyt trusu hlodavců. Dvě velkoobjemová mrazicí zařízení ve skladu potravin byla silně znečištěna krví, zbytky potravin a jejich tesnění i černou plísní. Již uklidili.

Nemocnice následné péče Litvínov

0311restaurace3nemocnice

Nebezpečné potraviny našli hygienici při kontrole v ústavní kuchyni Nemocnice následné péče Litvínov v srpnu. Kuchyni provozuje společnost Gastroland. „V průběhu šetření bylo zjištěno, že v chladícím zařízení byly k dalšímu zpracování uloženy potraviny s prošlým datem použitelnosti, celkem 16,960 kg vepřové krkovice chlazené," uvedlo oddělení hygieny výživy mosteckého územního pracoviště KHS. Provozovatel dostal finanční postih, provedl již nápravu. Všichni zaměstnanci byli opětovně proškoleni v oblasti bezpečnosti potravin a znalostí nutných při výkonu činností epidemiologicky závažných.

Billiard club v Chomutově

0311restaurace4vecerkacv

Výrazné znečištění všech prostor, nečistoty na podlaze, ale i poškození stěn. To našli v říjnu inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Billiard clubu v Chomutově na náměstí 1. Máje. Pivnici zavřeli.

Astra Bílina

0311restaurace5vecerkabilina

Část provozovny potravin Astra v Bílině v říjnu uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce v půlce října. Všude se hromadil odpad, nečistoty byly na stěnách, podlaze a objevili také nevhodně skladované potraviny. Prostory byly využívány jako skladiště pro věci, které mohly ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin. Uzavřena byla pouze část provozovny - sklepní prostory využívané jako sklad. Provozovna jakožto celek uzavřena nebyla.

Večerka v Obzoru v Mostě

0311restaurace6obzor

Po necelém týdnu od říjnového uzavření večerky v Obzoru v Mostě už se zase prodává. Předtím tam inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce našli pořádný nepořádek. Ve skladu byly pomíchané potraviny se starým nábytkem a dalšími věcmi, všude byl zanedbaný úklid, nečistoty na podlaze, poškozené stěny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru