FOTO: V Divicích slavnostně otevřeli soukromou minigalerii. Jejími kmotrami se staly známá herečka a česká Édith Piaf
V DIVICÍCH BYLA VEŘEJNOSTI OTEVŘENA SOUKROMÁ MINIGALERIE. FOTO: Art2be
Louny

Divice - Ateliér č. p. 9 je název soukromé víceúčelové minigalerie, která je zpřístupněna i veřejnosti a představuje převážně české umělce z nejrůznějších oblastí – malíře, šperkaře, fotografy a mnohé další. Nachází se naproti hlavnímu vchodu do divické tvrze. Díky tvrzi a nyní také Ateliéru malá chmelařská vesnička Divice pravidelně ožívá.

Ateliér je místo stvořené pro umění ve všech jeho podobách, ve kterém se snoubí krása a radost. Slavnostního otevření, které proběhlo v pátek 6. prosince ve 14 hodin, se zúčastnil starosta obcí Vinařice a Divice pan Miroslav Janoušek, zpěvačka Radka Fišarová a herečka a výtvarnice Jana Krausová.

Kmotrou Ateliéru se stala zpěvačka Radka Fišarová, které se přezdívá česká Édith Piaf. Radka před Ateliérem zazpívala a nevynechala ani svou autorskou píseň Krámek s nadějí, jak se Ateliéru začalo přezdívat.

Jana Krausová je nejen jedou z kmoter Ateliéru, ale rovněž jeho první vystavovatelkou. Návštěvníci si mohli prohlédnout její soubor akvarelů s květinovou a ptačí tematikou inspirovanou divickou Panskou zahradou, která přiléhá k Tvrzi Divice a je od roku 2017 obnovována.

Ateliér bude pro veřejnost otevírán příležitostně, zpravidla ve spojení s otevřením Tvrze Divice.

foto

0912atelier1

0912atelier2

0912atelier3

0912atelier4

0912atelier6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru