Mimořádná událost na Švestkové dráze: Strojvedoucí projel návěstidlo, provoz na trati byl pozastaven
Vlak na Švestkové dráze. Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Louny

Čížkovice - Společnost AŽD Praha, která provozuje od poloviny prosince osobní vlaky na takzvané Švestkové dráze mezi Mostem a Litoměřicemi, ve čtvrtek oznámila, že na trati došlo k mimořádné události.

"Z důvodu projetí návěstidla zakazující jízdu ve stanici Čížkovice byl pozastaven provoz na lince U10 Litoměřice horní nádraží – Most a zavedena náhradní doprava. Mimořádná událost se obešla bez zranění. Společnost AŽD zjišťuje příčinu," sdělila dopravní firma na svých facebookových stránkách. Provoz byl opět obnoven v odpoledních hodinách.

Strojvedoucí, který projel návěstidlo, byl podle sdělení firmy okamžitě vystřídán. "Zabezpečovací zařízení zafungovalo na 100 %, po projetí návěstidla byly zastaveny všechny vlaky na trati," sdělila AŽD. Společnost se omluvila cestující veřejnosti za způsobené komplikace.

Na Švestkovou dráhu se každodenní provoz vrátil 15. prosince 2019. Společnost AŽD totiž s Ústeckým krajem podepsala smlouvu o zahájení provozu linky U10 Litoměřice horní nádraží – Most, která z velké části vede právě po trati v majetku soukromé společnosti. Stalo se tak po 12 letech od doby, kdy zde vlaky přestaly, na tehdy zastaralé a pomalé trati, jezdit. O znovuobnoveném provozu a investicích do trati, která je nyní jednou z nejmodernějších regionálních železnic, informujeme více v článku FOTO / VIDEO: Svezli jsme se dřív než první cestující!.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru