OBRAZEM: Na oběti holocaustu v Lounech nezapomínají. U pamětní desky se konalo pietní setkání
Den památky obětí holocaustu. 6x foto: Ladislav Bába
Louny

Louny - U pamětní desky na lounské synagoze se v pátek uskutečnilo pietní setkání, připomínající osud místních občanů, kteří se stali obětmi holocaustu během let 1939 – 1945.

O událostech minulých i o současném dění za město Louny promluvili místostarostové Milan Rychtařík a Vladimír A. Hons, za Židovskou obec Teplice uzavřel pietu slovem a modlitbou předseda Michael Lichtenstein.

V pondělí 27. ledna na pozvání navštívily radnici dvě z účastnic páteční vzpomínkové akce, lounské občanky Jana Soferová a Jana Živná, aby v kanceláři místostarosty zavzpomínaly nejen na své předky zasažené válkou (např. maminka paní Živné přežila Osvětim), ale též na další obyvatele a události z „paměti“ našeho města. Pro všechny určitě smysluplně strávený čas.

foto

2901holocaust2

2901holocaust3

2901holocaust4

2901holocaust5

2901holocaust6

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru