Pošta zavedla dvourychlostní doručování. Jak teď budou chodit sociální dávky?
Česká pošta. Ilustrační foto
Louny

ČR - Česká pošta od února spustila dvourychlostní doručování listovních zásilek. To se týká obyčejných dopisů, pohlednic, doporučených psaní nebo poštovních poukázek pro výplatu sociálních dávek do domovních schránek.

Ty mohou být doručovány podle okrsků v různé dny a může tak dojít k tomu, že jedna lokalita pro roznos poukázek bude rozdělena do dvou dnů. Vždy ale bude dodržen nejzazší termín, do kdy mají být poštovní poukázky rozneseny do domovních schránek.

Pokud výplata dávek náleží např. na 20. 2., bude část poukázek doručena do domovních schránek 18. 2. a druhá část pak následující den, tedy 19. 2.

Obě zmíněné varianty splňují doručení poukázek pro výplatu sociálních dávek tak, aby si občan mohl ve výplatní den bez omezení zajít na poštu tyto poukázky proplatit.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru