OBRAZEM: Slunce, déšť i kolize, to byl sobotní Triola Cup. A nezapomnělo se na nemocné děti
Triola Cup na Lounsku. Foto: Olga Markuzziová
Louny

Louny -  V noci déšť, ráno zataženo, dopoledne oblačno, pak slunečno, odpoledne déšť a místy dost vydatný. Toto počasí prověřilo zkušenost jezdců na sobotním závodu podniku Triola Cup. Odměnou však byla pro piloty i diváky krásná trať v kouzelné přírodě Lounska a také úplně nový asfaltový povrch.

„Trať je opravdu krásná, je tu moc pěkně, ale celou noc pršelo a silnice nestačila uschnout. První jízda byla náročná, hodně to klouzalo,“ uvedl jeden ze závodníků.

Silnice ze Solopysk do Ročova, kde se jel letošní pátý závod Triola Cup, nabídla pěkný povrch, několik zatáček a dvě šikany, kde si jezdci museli dát pozor, aby je nevynesly z tratě. Jednomu z nich se to však nepodařilo a ze silnice vylétl. Hrozivě vypadající kolize naštěstí skončila jen s pochroumanými plechy, závodník byl v pořádku.

Jezdci tohoto podniku závodů však nemyslí jen na adrenalin a rychlost, od čtvrtého závodu v Boleboři se rozhodli podporovat i nemocné děti. Již podruhé proběhla mezi nimi sbírka, která má za cíl podpořit dva chlapce.

Triola Cup pomáhá nemocným dětem, pomozte i vy

Sedmiletého Vítka Šotta, trpícího psychomotorickou retardací a epilepsií, je imobilní a závislý na celodenní péči rodičů. Potřebuje nový kočárek REHA Patron s příslušenstvím, v hodnotě 30000 korun.

Pětadvacetiletý Petr Motyčák, kterému po narození proběhla DMO, je imobilní a zdravotně postižený, závislý na 24 hodinové péči, také potřebuje nový kočárek, REAHA – CORZO Xcountry v hodnotě 20000 korun.

Oběma chlapcům hodlá podnik Triola Cup pomoci, a proto až do konce letošní sezony bude na každém závodě probíhat sbírka na potřebné kočárky pro oba chlapce. Sbírky se může zúčastnit i veřejnost, stačí se na každém závodě přihlásit u promotéra závodů Františka Pišty.

Sbírka pro Vítka a Petra probíhá ve spolupráci s Nadačním fondem Cesta proti bolesti.

Výsledky pátého závodu najdete zde: http://triola-cup.cz/vysledky/.

Fotogalerie

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru