Primář ústeckého infekčního oddělení hovoří o nemocných s koronavirem. A jedna zdravotní sestra je kvůli opatrnosti v izolaci
Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem. Ilustrační foto
Louny

Ústí nad Labem - Infekční oddělení ústecké Masarykovy nemocnice má další dva pacienty s potvrzeným koronavirem, rodinné příslušníky zde hospitalizované ženy pozitivní na COVID-19.

Infekční oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem - obdrželo ve středu 4. března 2020 z Národní referenční laboratoře výsledky testů na onemocnění COVID-19 od 11 osob, jimž odebralo vzorky předchozí den. O výsledcích testů informoval primář ústeckého infekčního oddělení MUDr. Pavel Dlouhý.

"U devíti nemocných byl výsledek negativní. Dva testy u rodinných příslušníků pacientky, která je u nás s infekcí COVID-19 hospitalizována od neděle 1. března, měly pozitivní výsledek. Jedná se o 19letou ženu, kterou jsme hospitalizovali pro chřipkové potíže včera. Druhý pozitivní je rodinný příslušník bez příznaků onemocnění, který byl doposud v domácí karanténě a kterému jsme včera odebrali vzorky z preventivních důvodů. Celá rodina bude na přání Infekční kliniky Nemocnice Na Bulovce hospitalizována pohromadě v Ústí nad Labem," uvedl primář infekčního oddělení MUDr. Pavel Dlouhý.

Informovali jsme aktuální v článku: Testy na koronavirus potvrdily další tři pozitivní pacienty. Dva jsou z Děčínska.

Podle jeho dalšího sdělení budou pacienti s negativním výsledkem testu v případě dobrého zdravotního stavu propuštěni domů nebo - pokud byli vyšetřováni ambulantně - zůstanou v domácí izolaci. V průběhu středy byli vyšetřováni a přijímáni další pacienti s příznaky onemocnění a udávaným pobytem v rizikových oblastech.

Infekční oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem již v pondělí 2. března vyčlenilo stanici č. 3 výlučně pro případnou hospitalizaci pacientů s COVID-19. Aktuálně je na této stanici infekčního pavilonu hospitalizováno 17 pacientů včetně dvou pozitivních žen.

"Současně bychom rádi informovali, že jedna zdravotní sestra našeho infekčního oddělení, která pracovala v první linii a účastnila se v minulém týdnu přijetí 20 nemocných včetně dvou s prokázanou infekcí, byla přijata se známkami vyčerpání a lehkého nachlazení. Z důvodu předběžné opatrnosti je v izolaci a podrobuje se všem potřebným vyšetřením," sdělil primář ústeckého infekčního oddělení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru