Koronavirus: V Česku je přes 3000 nakažených, 23 lidí zemřelo. V boji s nemocí pomůže armáda
Mobilní odběrové týmy se právě připravují na chytrou karanténu. Začnou v Jihomoravském kraji. Foto: Armáda ČR
Louny

ČR – Tři tisíce a jeden nakažený koronavirem SARS-Cov-2. Takový je úterný ranní údaj ministerstva zdravotnictví. S nemocí Covid-19 zemřelo již 23 lidí. Přibývá ale uzdravených. Vyléčených pacientů je pětadvacet.

Jde o nejaktuálnější údaje, které ministerstvo poskytlo. Aktuální ještě není údaj o množství provedených testů. Těch bylo ke včerejšímu ránu přes 43 tisíc. V Ústeckém kraji se počet nakažených vyšplhal na 140 a v přepočtu na sto tisíc obyvatel je zde 17 infikovaných osob.

Vláda prodloužila opatření

Omezení pohybu i maloobchodního prodeje a služeb je prodlouženo do 11. dubna. „Děti do 2 let a řidiči, kteří jsou sami v uzavřeném vozidle, nově nemusí mít zakrytá ústa a nos rouškou či šátkem. Shodli jsme se na tom na jednání vlády. Je to přiměřená výjimka, kterou jsme konzultovali s odborníky. Pro ostatní platí povinnost nosit pokrývku úst a nosu nadále,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Spouští se projekt chytré karantény, která má trasovat kontakty nakažených osob. S tou pomohou i vojáci. Armáda oznámila, že sestaví až 33 odběrových týmů, které budou vyjíždět k rizikovým kontaktům a nabírat jejich vzorky. Posílí tím krajské hygienické stanice. Vojáci budou i dezinfikovat místa, kde se nakažený pohyboval.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru