VIDEO: Řidiči za nouzového stavu zdivočeli! Policie zaměří na silnice víc pozornosti
Řidiči překračují rychlost. Foto: Policie ČR
Louny

ČR – Policisté zaměří zvýšenou pozornost k provozu na českých silnicích. Řidiči během nouzového stavu zdivočeli a jezdí rychleji, než by se mělo.

„Případů nedodržování povolené rychlosti v posledních dnech stále přibývá. Posílíme hlídky silničního dohledu a zaměříme na silnice zvýšenou pozornost,“ oznámila Policie ČR na svém twitteru. Na začátku nouzového stavu policisté uvedli, že posílí jinou činnost, než dohlížení na dopravu. Toho pravděpodobně někteří řidiči začali zneužívat.


Možná i díky nižšímu provozu ubylo nehod. Neubylo ale tragických havárií. Během prvního týdne omezení volného pohybu, které vláda přijala v boji proti šíření koronavirové infekce, zemřelo na českých silnicích pět lidí. Menší hustota osobní dopravy přinesla o polovinu méně nehod i výrazně méně zranění. Počet smrtelných nehod ale bohužel ani na prázdnějších silnicích výrazně neklesl. Vloni ve stejném období zemřelo šest lidí, o rok dříve dokonce jen tři. Stále platí, že by se řidiči měli vyvarovat agresivní jízdy a nepřiměřené rychlosti a maximálně věnovat pozornost řízení. Právě tyto faktory nejvíce přispívají k nehodám s těžkými následky. Chodci a cyklisté by se měli chránit tím, že se nebudou rozptylovat mobilním telefonem, budou sledovat provoz kolem sebe a za snížené viditelnosti budou nosit reflexní prvky.

„Vidíme kolem sebe silnou vlnu solidarity, odpovědnost a ochotu chránit druhé dodržováním pravidel. Máme příležitost přenést si takové chování i na silnice. Nezapomínejte prosím na ohleduplnost a vzájemný respekt ani za volantem. Záchranáře, hasiče i policisty v těchto dnech potřebujeme na úplně jiných místech než u dopravních nehod,“ řekl vedoucí oddělení BESIP ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru