Test prokázal nákazu koronavirem u dalšího člověka z Lounska. Nejhorší je to na Litoměřicku
Ve FN Hradec Králové, v rámci zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje či v nemocnici v Jeseníku. Tam všude pomáhají s bojem proti koronaviru lékaři i zdravotní sestry z vojenské infekční nemocnice Těchonín. Foto: Ministerstvo obrany
Louny

Ústecký kraj – Počet osob pozitivně testovaných na koronavirus v Ústeckém kraji překonal hranici tří stovek. Více než desetina z nich se již uzdravila. Nejvíce případů přibývá na Litoměřicku.

Nové případy se ale objevily také na Mostecku, Chomutovsku, Lounsku a Děčínsku. K úterní sedmnácté hodině bylo podle hlášení krajské hygienické stanice v Ústeckém kraji 301 osob s prokázanou nákazou Covid-19. Z toho za posledních 24 hodin přibylo 15 nových případů. Celkově se již 33 osob uzdravilo. Počet zemřelých se z dosud tří osob v regionu nezvýšil.

Počet osob s prokázanou nákazou:

  • Litoměřice 137 (o den dříve 128)
  • Ústí nad Labem 67 (67)
  • Děčín 38 (37)
  • Most 17 (z toho 10 na Litvínovsku) (16, z toho 10 na Litvínovsku)
  • Teplice 16 (16)
  • Chomutov 15 (12)
  • Louny 11 (10)

Poslanci v úterý schválili prodloužení nouzového stavu v Česku do 30. dubna. Stále to ale nemusí být konečný termín, vláda může požádat o jeho další posunutí (více píšeme v článku zde).

Poslanci schválili rovněž finanční příspěvky pro osoby samostatně výdělečně činné a odklad splátek. OSVČ budou moci žádat o kompenzační bonus ve výši 25 000 Kč již od velikonočního víkendu. Informaci přineseme detailněji v samostatném článku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru