Mají nás za skládku? Z Německa k nám jely nelegálně dva kamiony se 48 tunami odpadu!
Foto: Celní úřad pro Ústecký kraj
Louny

Ústecký kraj - Během měsíce května odhalili celníci u obce Hora Svatého Šebestiána dvě nelegální přepravy odpadů.

"Oba kamiony s bezmála 48 tunami odpadu směřovaly na území ČR z Německa," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý. Náklad vozidla zadrženého 6. května neodpovídal deklarovanému zboží. Druhé vozidlo zadržené 15. května mělo také nesrovnalosti v dokladech, a navíc převáželo odpad příjemci, který neměl povolení s ním nakládat.

Ústečtí celníci za nouzového stavu nezaháleli

V průběhu nouzového stavu vyhlášeného v souvislosti s pandemií koronaviru celníci v Ústeckém kraji nejen střežili spolu s policisty a armádou česko-německou státní hranici, ale také zajistili 48 tun odpadu, 311 kg produktů živočišného původu (o převáženém drůbežím a krevetách píšeme zde) a dále pomohli s urychlením výroby stovek tisíců litrů dezinfekce.

Od 16. března do 26. května hlídky ústeckých celníků střežily, jako výpomoc Policii ČR, hraniční přechody Krásný Les, Hora sv. Šebestiána a Rumburk/Jiříkov, později přibyly ještě Hřensko a Dolní Poustevna, aby na naše území vstupovaly pouze oprávněné osoby. Celkem bylo do ostrahy zdejších hranic zapojeno 49 příslušníků a 10 služebních motorových vozidel.

Vedle celníků konajících službu přímo na místech určených k překračování vnitřních hranic přispěli k ochraně zdraví občanů i jejich kolegové z kanceláří, a to maximálním zkrácením doby pro vyřízení povolení umožňující denaturaci lihu a jeho následné použití pro výrobu dezinfekce. Deset společností na severu Čech tak mohlo během krátké doby zahájit výrobu na trhu chybějícího dezinfekčního prostředku Anti-COVID. Dodávky tohoto žádaného produktu pomohly při práci zdravotníkům, pracovníkům sociálních služeb, příslušníkům složek integrovaného záchranného systému a mnoha dalším. Standardní běh lhůt pro získání veškerých příslušných povolení od různých orgánů státní správy (Ministerstvo zdravotnictví či Ministerstvo zemědělství) činí 20 a více dnů. Společným úsilím všech zúčastněných stran se tuto lhůtu podařilo zkrátit řádově na méně než jeden pracovní týden.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru