Krajská zdravotní dostaví za tři miliardy nemocnice v Ústeckém kraji! Víme, co se bude dělat a ve kterých městech
Plánovaná dostavba v areálu ústecké nemocnice. Foto: KZ
Louny

Ústecký kraj - Krajská zdravotní má v plánu v následujících třech letech, tedy v letech 2020 – 2023, realizovat investiční záměry, které umožní dostavbu tří nemocnic, které společnost spravuje pro Ústecký kraj.

Ústí nad Labem

V areálu ústecké nemocnice jde o nový pavilon s operačními sály, odděleními JIP a standardními lůžkovými odděleními vč. umístění kardiochirurgie, s předpokládanými náklady cca 1,350 miliardy korun včetně vybavení zdravotnickou technikou. Nový pavilon bude sloužit zejména pro Kardiocentrum, dále pak pro centrální operační sály, KAPIM (Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny) a oddělení hrudní chirurgie.

Děčín

3105dostavbadecin

Proběhne dostavba nemocnice v Děčíně, pro kterou se připravuje nový pavilon Emergency včetně operačních sálů, centrální sterilizace a jednotek intenzivní péče, s předpokládanými náklady cca 850 milionů korun včetně vybavení zdravotnickou technikou.

Součástí záměru dostavby děčínské nemocnice je výstavba nového 4podlažního pavilonu emergency, centrálních operačních sálů (4 operační sály), centrální sterilizace, JIP (8 lůžek), ARO (6 lůžek), část RDG oddělení a související technické zázemí a šatnové zázemí personálu. V druhé etapě je pak také plánováno vybudování nadzemního spojovacího koridoru nového pavilonu s pavilonem „I“, výstavba Nového pavilonu Péče o matku a dítě včetně hemodialyzačního střediska na místě stávajícího pavilonu bývalého dětského oddělení, jehož součástí bude hemodialyzační středisko (14 křesel a 2 lůžka), gynekologické oddělení vč. porodnice a operační sál v rámci porodnice.

Chomutov

3105dostavbachomutov

Další velkou investicí bude dobudování komplexu v Chomutově o nový pavilon Emergency, centrálních operačních sálů, včetně JIP a nadzemní spojovací koridor se stávajícím pavilonem G. Předpokládané náklady činí přibližně 535 milionů korun i s vybavením zdravotnickou technikou. Vznikne pět operačních sálů, centrální sterilizace a deset lůžek JIP.

Kdo pomůže s financováním?

Objem uvedených investic je zcela mimo rámec možností finančního krytí z vlastních zdrojů společnosti. Celkové, výše uvedené předpokládané investiční náklady činí téměř 3 miliardy korun, přičemž stavební část z uvedené výše činí 2,07 miliardy korun a zdravotnická technologie 910 milionů korun.

V rámci finančního krytí je předpokládáno kofinancování z více zdrojů. Z investičního úvěru ve výši jedna miliarda korun, z investiční dotace SOHZ poskytnuté Ústeckým krajem v letech 2020 a 2021 ve výši 300 milionů Kč a v roce 2022 ve výši 400 milionů Kč a dále z prostředků získaných z programu RE:START a vlastních investičních zdrojů společnosti (náklady na projektovou dokumentaci, inženýrskou činnost a další).

V posledním květnovém týdnu představila Krajská zdravotní stavbu nových operačních sálů, centrální sterilizace a JIP a ARO v teplické nemocnici. Podívejte se na naši reportáž, jak nové prostory vypadají.

https://www.youtube.com/watch?v=e6xNfn_MUlk

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru