První prázdninový víkend na silnicích: Lounští řidiči byli tentokrát téměř vzorní
Foto zdroj: Policie ČR
Louny

Lounsko - Policisté reagovali na začínající letní prázdniny vyhlášením celorepublikové dopravně bezpečnostní akce, jejímž cílem je ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu a snížit tak dopravní nehodovost na našich komunikacích.

Předmětem zájmu policistů byla zejména kontrola dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, dodržování stanovené rychlosti a způsobu jízdy, chování řidičů, ale i chodců na přechodech pro chodce, dodržování používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy apod. Hlídky se také zaměřily na to, zda řidiči a cyklisté nebyli v silničním provozu pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek.

"Do popsaného opatření se v pátek a sobotu zapojili i lounští policisté. Ti provedli kontrolu více než sedmi desítek vozidel. Porušení předpisů zjistili pouze u devíti z nich. Všechny přestupky byly z jejich strany vyřešeny na místě uložením pokut v celkové částce 2.800 korun," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru