Podnikateli se nechtělo platit daně. Stát chtěl připravit o více než 1,7 milionu korun
Ilustrační foto
Louny

Louny - V uplynulém měsíci zahájil lounský vyšetřovatel trestní stíhání 52letého muže. Obvinil ho, že jako podnikající fyzická osoba měl zkrátit daň z přidané hodnoty a daň z příjmů.

Krácení daní se měl při svém podnikání podle sděleného obivnění dopouštět po dobu dvou let. "Podle zjištěných skutečností dotyčný jako plátce daně v průběhu dvou let nepodal daňová přiznání týkající se uvedených daní, přestože o své povinnosti věděl. Ignorovat měl i výzvy správce daně k podání daňového přiznání, které mu měly být opětovně doručeny do schránky i osobně," přibližuje policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Celková částka na neodvedených daních se vyšplhala na více než 1,7 milionu korun. Tuto sumu nakonec doplatil. To už ale nic nemění na skutečnosti, že zmíněné daně měly být původně zkráceny, a to ve značném rozsahu.

Z tohoto důvodu hrozí obviněnému, který je pro stejný trestný čin stíhán už i za předchozí léta, až osmiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru