Další dopravní akce na Lounsku: Skoro třetina zastavených řidičů odjela od kontroly s pokutou
Foto: Policie ČR
Louny

Lounsko - Během uplynulého víkendu proběhla v lounském okrese další etapa celorepublikové dopravně bezpečnostní akce související se začátkem letních prázdnin.

Častějšími silničními kontrolami se policisté snaží působit na účastníky silničního provozu také preventivně. Účelem je přimět zejména řidiče, ale i další účastníky provozu, k zodpovědnému chování v souladu s dopravními předpisy a přispět tím ke zvýšení bezpečnosti na našich komunikacích.

Policisté kontrolovali stejně jako v první etapě této akce především používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, dodržování zákazu telefonování za jízdy, dodržování předepsané rychlosti, pravidel silničního provozu na železničních přejezdech atd. Jejich pozornosti neunikl ani technický stav motorových vozidel. Samozřejmě dohlíželi i na to, zda řidiči neporušují zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek.

Celkem se kontrole podrobilo 110 vozidel, přitom bylo zjištěno 29 dopravních přestupků. "V drtivé většině se jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů, které bylo zjištěno sedmnáctkrát. Četnost ostatních porušení předpisů byla vyrovnaná. Zaznamenány byly přestupky spočívající v nevyhovujícím technickém stavu vozidla (3x), překročení nejvyšší povolené rychlosti (2x) nebo například nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti (1x)," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glgovská.

Tentokrát policejní hlídky nepřistihly ani jednoho řidiče pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Všechny přestupky policisté vyřídili uložením pokut v celkové výši 7.200 korun.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru