Foto zdroj: HZS Karlovarského kraje
Louny

Karlovarsko - Hasiči Karlovarského kraje zveřejnili videoreportáž ze zásahu složek Integrovaného záchranného systému u železniční dopravní nehody u Perninku.

K té došlo v úterý po 15. hodině na železniční trati mezi Perninkem a Nejdkem. Srážku dvou osobních vlaků nepřežili dva lidé, 29 osob utrpělo různě vážná zranění, některé museli hasiči vyprošťovat. Na místě zasahovali také zdravotničtí záchranáři a hasiči z Ústeckého kraje i z Německa (podrobně píšeme zde).

Hasiči rovněž aktivovali informační linku, kde se příbuzní účastníků nehody mohli informovat o průběhu řešení nehody a o transportovaných osobách do nemocnic. Na linku se obraceli také pracovníci ambasád, kteří zjišťovali, zda mezi zraněnými nejsou občané cizích států. Ta byla ve čtvrtek ráno vypnuta. Aktivována bude opět v případě jiné závažné mimořádné události a o spuštění budou obyvatelé informování prostřednictvím webu, sociálních sítí či médií.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru