VIDEO: Ústecký kraj zachránil nemocnici v Rumburku, v plánu teď bude její stabilizace a rozvoj
1. náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika na návštěvě Lužické nemocnice v Rumburku. Foto: e-deniky.cz
Louny

Rumburk - Na prohlídku Lužické nemocnice v Rumburku se vydal náměstek hejtmana Ústeckého kraje Martin Klika. Právě Ústecký kraj koupil toto zdravotnické zařízení v první polovině roku za 63 milionů korun. Soud o úpadku nemocnice, která patřila městu, rozhodl loni v srpnu. Chce zde zachovat dostupnou zdravotní péči pro desítky tisíc lidí ze spádové oblasti a navíc ji ještě podstatným způsobem zlepšit.

S investicí do nemocnic má Ústecký kraj již zkušenosti, které mohou ocenit lidé ve velké části regionu. A podstatné zlepšení stavu má nyní s novým vlastníkem čekat i Lužickou nemocnici. Zapotřebí na to bude podle odhadů 600 až 700 milionů během následujících pěti let.

Součástí prohlídky areálů nemocnice a polikliniky byla také beseda se zaměstnanci. Ti jsou a budou důležitou součástí zdravotnického zařízení.

Nemocnici bude provozovat příspěvková organizace Krajská majetková. Více ve videu.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=cufWOpckSp8

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru