Páteční bouřky utnou sérii tropických dnů. A jaké počasí bude o víkendu?
ilustrační foto
Louny

Lounsko - Česko ve čtvrtek prožilo sedmý tropický den v řadě. K nejteplejším místům v zemi patřil Most, neb naměřil 34 °C, podobně jako ve středu, kdy naměřil 32 °C, přesněji 32,2 °C, díky čemuž se umístil na třetím místě (za jihomoravskými městečky Kobylí a Strážnice). Ve světě počasí však nic netrvá věčně, horkých vln nevyjímaje.

PÁTEK 14. SRPNA

Český vzdušný prostor obsadí tlaková níže, jejíž střed se v průběhu čtvrtečního dne udržoval nad Francií a která na Šumavu poslala bouřky, i intenzivní s přívalovými srážkami. Po většinu dne bude na obloze převládat velká oblačnost, která bude mít hlavně v odpoledních hodinách kupovitý charakter. Jinými slovy se budou tvořit četné přeháňky a bouřky, spíše bouřky. Největší teplo bude před nástupem bouřek, kdy rtuť teploměru vyleze k hodnotám okolo 27 až 29 °C.

SOBOTA 15. SRPNA

Předešlý víkend byl jako stvořený pro opalování (a koupání), tento nikoliv. Díky nadvládě oblasti nízkého tlaku vzduchu se můžeme těšit na podmračenou oblohu a srážky v podobě přeháněk a bouřek. Teprve až k večeru a večer dojde k výraznějšímu ubývání oblačnosti. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 25 °C, ráno v minimu kolem 19 až 17 °C.

NEDĚLE 16. SRPNA

Poslední den předpředposledního týdne prázdnin 2020 se zejména v Karlovarském, Libereckém a Ústeckém kraji ponese ve znamení slunečného počasí. Již v noci se více méně všude vyjasní a převážně jasné až skoro jasné nebe vydrží po celý zbytek víkendu. Nejvyšší odpolední teploty okolo letních 26 až 28 °C, ráno v minimu kolem 18 až 16 °C.

PONDĚLÍ 17. SRPNA

Prozatím to vypadá, že vstup do nového týdne bude teplý, díky nejvyšším odpoledním teplotám okolo 27 až 29 °C a ranním minimům kolem 18 až 16 °C. Ale zároveň bouřlivý, kvůli tlakové níži by se měly napříč celým Českem zase tvořit přeháňky a v první řadě bouřky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru