Muž z Loun kradl jako straka. Kvůli penězům se za tmy neštítil napadnout muže v parku!
ilustrační foto
Louny

Lounsko - Několik trestných činů má mít podle zjištění lounských policistů na svědomí 24letý muž z Loun. Ten se v průběhu července a srpna měl v Lounech dopouštět krádeží, ale i loupeže a porušování domovní svobody.

Třikrát byly předmětem jeho zájmu parfémy v prodejnách drogerií. Ty si podle zjištěných informací bral z regálů a z místa pak odcházel bez jejich zaplacení. Následně je měl prodávat náhodným lidem za zlomek jejich ceny. Způsobená škoda se vyšplhala na necelých 17 tisíc korun.

Dotyčný nepohrdl ani láhvemi drahého koňaku. Tři takové lahve v celkové hodnotě téměř 5 tisíc korun měl vzít v prodejně supermarketu a opět se vypařit, aniž by za zboží platil.

V průběhu uvedené doby měl také za barovým pultem jednoho z lounských podniků vzít ze zásuvky tzv. kasírtašku s finanční hotovostí a odcizit z ní necelé 4 tisíce korun.

Podle kriminalistů se mladý muž měl dopustit i loupeže. V polovině srpna měl v pozdních večerních hodinách v parku přiběhnout k poškozenému, opětovně ho udeřit pěstí a požadovat po něm peníze. Poškozený se však bránil a útočník nakonec podle dosavadních zjištění z místa utekl.

Ani to ještě není vše, čím se měl provinit. Během jednoho srpnového rána měl spolu s 24letou mladou ženou vniknout do koupelny cizího rodinného domu a setrvat tam přibližně 3 hodiny. Po této době je přistihla ležící na zemi obyvatelka domu, která přivolala policii, a následovalo zadržení obou osob.

Muž nyní čelí obvinění z trestných činů krádeže, loupeže a porušování domovní svobody. Není to poprvé, co se dostal do konfliktu se zákonem. Již v minulosti byl odsouzen mimo jiné pro krádež k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, z jehož výkonu byl propuštěn v květnu loňského roku.

Do věznice se před pár dny obviněný dostal znovu, když ho soud z podnětu vyšetřovatele a návrhu státního zástupce umístil do vazby. Tam bude čekat na výsledek vyšetřování.

V případě odsouzení za všechny výše popsaná jednání by mohl být soudem poslán za mříže až na deset let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru