O mostecké jezero je velký zájem. Problém s parkováním byste tam mít neměli
Plné parkoviště u jezera. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Most - Město Most informovalo o otevření záložního parkoviště v okolí jezera Most, které slouží k odstavení vozidel v případě plného parkoviště u pláží. Primátor města Jan Paparega také odpovídá na dotaz, zda bude do rekultivované krajiny zajíždět městská hromadná doprava.

Parkoviště na travnaté ploše je označené páskou a značkou, dojedete k němu od kruhového objezdu na komunikaci u jezera. Hlavní parkoviště bývá v poslední době zaplněné i přes svoji kapacitu zhruba dvou set aut.

Lidé se ptají také na spojení MHD mezi městem a jezerem. "Se zajištěním linky MHD k jezeru Most počítáme od jara 2021. Doprava by měla být zajištěna linkou č. 16, a to prodloužením trasy ze současné konečné stanice od kostelního hřbitova po nových komunikacích do zastávky naproti hlavnímu parkovišti (nad pláží) a zpět ke kostelnímu hřbitovu. Po nové trase budou prodlouženy všechny současné spoje linky č. 16, které končí u kostelního hřbitova (celkem 9 spojů v pracovní dny, 8 spojů v sobotu, neděli, interval 60 minut)," uvedl primátor Jan Paparega na dotaz položený na webových stránkách města.

Jezero a okolí se veřejnosti otevřelo v první polovině září. Jde o rekultivovanou krajinu po těžbě uhlí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru