Karma ho dohnala: Mladík sebral kamarádovi auto, po chvíli s ním havaroval
ilustrační foto: CC0
Louny

Lounsko - Policisté z obvodního oddělení v Postoloprtech přijali koncem tohoto září oznámení o neoprávněném užívání motorového vozidla.

Majitel osobního vozidla zn. Seat Toledo mimo jiné uvedl, že do zaparkovaného auta bez jeho vědomí nasedl kamarád, který odjel a po chvíli havaroval. K události mělo dojít už v září roku 2019.

Podle zjištěných informací si vozidlo, které bylo zaparkované před domem v obci na Lounsku, chtěl původně od něj jeho kamarád půjčit. Majitel auta mu to však nedovolil s tím, že mu dotyčný neukázal řidičský průkaz. Když 20letý mladík viděl, že v zapalování jsou klíčky, měl nasednout do vozidla a odjet z obce. Daleko však nedojel, v další vesnici měl s vozidlem narazit do zdi oplocení.

Po chvíli na místo dorazil majitel vozu s přítelkyní, kteří dotyčného u havarovaného auta našli. Nehoda se obešla bez zranění, na vozidle však vznikla škoda vyčíslená předběžně na 15 tisíc korun. Událost dotyční nejprve neoznamovali, neboť se prý s provinilcem dohodli na náhradě způsobené škody. Když však po roce byly přes opětovné výzvy uhrazeny pouhé dva tisíce korun, majiteli vozidla došla trpělivost a věc oznámil policii.

Tento týden policisté po provedeném šetření mladému muži sdělili podezření z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. Za jeho spáchání hrozí podle zákona uložení trestu odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru