DOPIS: Ministr Plaga žádá učitele základních škol: Vysvětlete dětem, jak se mají chovat o prázdninách
Ministr školství Robert Plaga. Foto zdroj: FB MŠMT
Louny

ČR – Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga poslal na všechny základní školy dopis, ve kterém požádal vyučující i žáky o dodržování protiepidemických opatření během příštího týdne, kdy zůstanou školy zavřené.

Pro žáky 1. a 2. stupně základních škol ministerstvo připravilo informační letáky, které dětem radí, jak se chovat zodpovědně i v této náročné době. „Krizi zvládneme, jen pokud se zásadně zvýší počet těch, kteří budou opatření dodržovat. Pokuste se dětem, prosím, vysvětlit, že i ony mohou svým zodpovědným přístupem bez nadsázky ovlivnit život nejenom své rodiny, odlehčit nemocnicím a pomoci lékařům a sestřičkám,“ požádal ministr Plaga učitele a zároveň jim poděkoval za jejich mimořádné nasazení.

Ve dnech 26. až 27. budou školy vládním opatřením uzavřeny, 28. října je státní svátek a 29. a 30. října jsou podzimní prázdniny. Volno se tak letos kvůli pandemii COVID-19 protáhlo na celý týden.

V letácích se dětem připomíná, jak je v nadcházejících dnech důležité zůstávat doma a myslet pozitivně. Pokud v nezbytných případech musí ven, je zodpovědné nosit roušku a mýt si ruce.

Součástí dopisu je také seznam odkazů na weby, kde se mohou učitelé nebo rodiče inspirovat, jak mluvit s dětmi o koronaviru. Celé znění dopisu si můžete přečíst zde.

2210letak

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru