Muž šel nakoupit, v jeho domě mezitím řádili zloději! Dovnitř se dostali snadno
ilustrační foto
Louny

Lounsko - Kriminalisté zjistili, kdo má mít na svědomí vloupání do rodinného domu a garáže v jedné z obcí na Lounsku.

Krádež oznámil majitel domu v druhé polovině srpna s tím, že mu během doby, co byl s dcerou nakupovat, z garáže a domu někdo odcizil různé věci. Jednalo se o nářadí, fotoaparáty s příslušenstvím, dýky, meč, mobilní telefon a další drobnou elektroniku. Způsobená škoda byla vyčíslena na necelých 30 tisíc korun.

Prověřováním případu byli jako podezřelí zjištěni 42letý muž a jeho 20letá družka z Bíliny. Ti se měli na krádeži společně domluvit. Mladá žena podle policistů měla hlídat prostor před domem, zatímco její přítel přelezl oplocení pozemku. Pak měl vniknout do neuzamčené garáže a domu a odcizit odtud zmíněné věci. Z místa pak společně odjeli a lup měl být následně rozprodán.

Na základě výsledků šetření policisté podezřelé zadrželi a zahájili jejich trestní stíhání pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Zejména starší z obviněných má v rejstříku trestů z minulosti již četné záznamy, odsouzen byl mimo jiné i za spáchání zločinu loupeže. Z věznice byl po odpykání trestu propuštěn před dvěma roky. I jeho družka byla v nedávné době odsouzena. Dopustila se krádeže a za její spáchání dostala tzv. „podmínku“.

V případě uznání viny soudem hrozí oběma obviněným za zmíněné trestné činy až tříleté vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru