Lounská radnice pomůže podnikatelům i ve druhé vlně epidemie
Ilustrační foto
Louny

Louny - Město Louny již během první vlny epidemie vyčlenilo částku ve výši 3 miliony korun na pomoc podnikatelům, kteří museli své provozovny uzavřít či omezit jejich provoz. Během květnové výzvy byla městem poskytnuta formou daru celková částka 1,3 milionu korun.

V rámci listopadové výzvy, kterou schválila Rada města 9. listopadu je tak k dispozici až 1,7 milionu korun s tím, že o podporu mohou žádat podnikatelé, kteří ke dni 5.10.2020 provozovali živnost v provozovnách umístěných na území města Loun a kvůli vládním opatřením přerušili nebo omezili provoz. Město poskytne částku 10.000,- Kč na maximálně dvě uzavřené provozovny žadatele s tím, že žádat je umožněno jak na pronajaté provozovny, tak na provozovny ve vlastnictví žadatelů.

„S kolegyněmi a kolegy radními vnímáme tíživou situaci majitelů uzavřených provozoven a proto jsme se rozhodli schválit podporu i v rámci druhé vlny epidemie. Podpora je v symbolické výši a nemá ambici suplovat podporu od státu. Můžeme to brát jako vyjádření sounáležitosti s místními podnikateli, kteří dlouhá léta pomáhají utvářet naše město a poskytují služby jeho občanům,“ uvedl k vyhlášené výzvě starosta města Pavel Janda.

Rada města současně schválila prominutí poplatku za předzahrádky restaurací na období leden až červen 2021. O dalším období budou radní rozhodovat v květnu 2021.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru