S covidem zemřelo v kraji už přes pět set lidí. Drtivá většina úmrtí připadá na poslední tři týdny
500 vojáků prochází kurzem pomocného personálu ve zdravotnictví, který řídí Český červený kříž. Foto: Armáda ČR
Louny

Ústecký kraj – K sobotní 18. hodině přibylo v Ústeckém kraji dalších 333 potvrzených případů nákazou novým koronavirem. Je to o necelou čtvrtinu nižší nárůst než před týdnem. Aktuálně je v kraji nemocných 19 626 osob.

Od počátku epidemie letos na jaře už bylo oznámeno 32 409 osobám v Ústeckém kraji, že mají pozitivní test. Vyléčilo se zatím 12 279 pacientů. Zemřelo 504 lidí. Data pocházejí z Krajské hygienické stanice.

Pro srovnání: K poslednímu říjnovému dni bylo v kraji 81 úmrtí osob s covid-19. Za tři týdny se tak jejich počet zvýšil o 423. O více než tři sta potom za poslední týden. Na konci října bylo v Ústeckém kraji těsně nad 15 tisíc aktivních případů.

Nejvíce zemřelých oznámila dosud hygiena na Chomutovsku. Jde o 111 lidí. Na Litoměřicku přišlo od jara o život 92 osob, kteří měli zároveň pozitivní test. Na Mostecku zemřelo 72 pacientů. Ústecko má ve svých smutných statistikách zapsáno 68 úmrtí s covid-19. Na Děčínsku je to o něco méně, 62 osob. Na Teplicku zemřelo 55 osob. Nejméně to bylo zatím v okrese Louny, kde je 44 úmrtí osob s novou infekční nemocí.

Za poslední den přibylo nejvíce pozitivně testovaných na Mostecku, jde o 67 nových případů. Následuje okres Teplice se 62 případy, Litoměřicko s 52. Na Děčínsku bylo zjištěno 48 onemocnění, na Chomutovsku 37. O jeden případ méně byl prokázán na Ústecku. Okres Louny má o 31 nových potvrzených případů více.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru