VAROVÁNÍ: Toustový chléb obsahuje ostré kovové střepiny! Nemáte ho náhodou doma?
3x foto zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Louny

ČR - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) varuje spotřebitele před nebezpečnou šarží potraviny: DAN CAKE Toast bread wholegrain – chléb toustový pšeničný s celozrnnou moukou, krájený, v balení 500g, datum minimální trvanlivosti: 20.03.2021, výrobce: Dan Cake Polonia Sp. z o.o., ul. Transportowców 15, 32-500 Chrzanów, Polsko.

Na základě hodnocení po otevření plastového obalu byla potravina vyhodnocena jako nebezpečná, protože chléb obsahoval větší množství ostrých kovových střepů. Kontrolovaná osoba tak porušila nařízení, které stanoví, že potravina nesmí být uvedena na trh, není-li bezpečná.

Inspektoři nebezpečnou potravinu zjistili v provozovně Potraviny ‐ Thi Mai Huong Nguyen, Hovorany a neprodleně nařídili stažení z trhu. Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o potravinu vyrobenou v zahraničí, SZPI vložila informaci do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva RASFF a umožnila tak došetření v zemi původu.

Potravinářská inspekce důrazně varuje spotřebitele, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, před její konzumací. S kontrolovanou osobou zahájí SZPI správní řízení o uložení pokuty.

foto

0102toustak2

0102toustak3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru