V Lounech vznikne očkovací centrum. Kdy začne očkovat veřejnost?
ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Město Louny ve spolupráci s nemocnicí Agel Louny, a.s. připravuje, v souladu se Strategií očkování proti covid-19 v Ústeckém kraji, očkovací centrum, které bude provozováno v prostorách Nemocnice Louny v Rybalkově ulici.

Ve středu 27. ledna proběhlo jednání zástupců města Louny a společností Agel. Tohoto konstruktivního jednání se zúčastnili Mgr. Pavel Janda - starosta města, Mgr. et Bc. Milan Rychtařík - místostarosta města, Ing. Zuzana Bartošová - předsedkyně představenstva Nemonice Agel Louny, a.s. a MUDr. Karel Horáček – lékař očkovacího centra. Na tomto společném jednání byla potvrzena spolupráce mezi městem Louny a Nemocnicí Agel Louny na zřízení a provozu očkovacího centra v Lounech. Zahájení očkování pro veřejnost je v tomto centru plánováno začátkem března. Do té doby dojde k oočkování personálu nemocnice a části praktických lékařů.

Nemocnice Agel Louny zajistí prostory pro očkovací centrum (bývalý příjem léčebny dlouhodobě nemocných), včetně potřebného zdravotnického materiálu a technického zabezpečení. Město Louny bylo nápomocno při hledání zdravotnického personálu, který bude očkování zajišťovat a dále z řad svých zaměstnanců vyčlení personál potřebný pro administrativu. Zároveň město připravuje informativní webové stránky k provozu očkovacího centra.

„V původním seznamu očkovacích center Louny vůbec nefigurovaly. Proto bych chtěl poděkovat všem, kteří pomohli doplnit naše město na seznam očkovacích center.
Máme připravené prostory i personál a ve chvíli, kdy dostaneme vakcíny, můžeme začít očkovat prioritní skupiny obyvatel (senioři, zdravotníci). Očkovací centrum v Nemocnici AGEL Louny a.s. by mělo být k dispozici pro občany města i okolních obcí. Věřím, že relativně snadná dostupnost v nejbližším městě bude cestou k největší proočkovanosti populace,“ uvedl Mgr. Pavel Janda, starosta města.

„Jsem velice potěšen, že se nám podařilo zajistit otevření očkovacího centra v sídelním městě okresu Louny a naši obyvatelé tak nebudou muset za očkováním jezdit do okolních měst,“ uvedl Mgr. et Bc. Milan Rychtařík, místostarosta města a předseda výboru pro zdravotnictví zastupitelstva Ústeckého kraje a dodal: „díky spolupráci města, kraje a soukromého sektoru jsme zvládli nelehký úkol.“

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru