Když přijde stoletá voda, zaplaví Chomutovka novou dálnici na jeden den
Ilustrační foto: archiv HZS ČR
Louny

Postoloprty - Případná stoletá voda na Chomutovce těleso nové dálnice nezaplaví na více než 24 hodin – takový je závěr finálního posouzení, které Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) nechalo vypracovat v rámci stanovení úrovně hladiny při průtoku stoleté vody v místě křížení s dálnicí D7.

Se zahájením stavby D7 Postoloprty, zkapacitnění obchvatu, ŘSD počítá v roce 2025.

Aktuální informaci předal zástupcům města Louny koordinátor stavby Václav Marvan ze společnosti Komovia prostřednictvím videokonference. „Ukázalo se, že opatření, která jsme v rámci úprav připravili, jsou funkční a není nutné zásadně hýbat s navrženou trasou dálničního tělesa,“ konstatoval Václav Marvan. Chomutovská Správa ŘSD na základě finálního posouzení připravuje aktualizaci dokumentace pro územní rozhodnutí. Ta zahrnuje zejména přestavbu stávajícího klenbového mostu přes Chomutovku v Dvořákově ulici. Nový most s delší konstrukcí a s dostatečnou světlostí bude napojen k budoucímu podchodu pod dálnicí k fotbalovému hřišti. Dále dojde k úpravě mostů v Hálkově ulici, kde místo dvou menších mostů bude jeden šestipolový, který překlene Chomutovku i budoucí dálnici D7, kde se napojí na silnici II/255. Dobrou zprávou také je zahájení přesunu fotbalového hřiště v Postoloprtech, jehož část zasahuje do budoucího tělesa dálnice.

2202povodenmapa

Zástupci chomutovské Správy ŘSD dále informovali současného starostu Loun Pavla Jandu a bývalého starostu Radovana Šabatu o aktuální situaci na ostatních stavbách dálnice D7.

„Stavbu D7 Chlumčany, zkapacitnění, chceme zahájit hned na jaře. Nyní finišujeme výběrové řízení na zhotovitele,“ upřesnil stav přípravy důležité stavby ředitel Správy Chomutov Martin Vidimský. Zkapacitnění kolem Loun a Panenského Týnce je již v realizaci. K dokončení dálnice pak ještě zbývají tři úseky ve Středočeském kraji, a sice mezi Slaným a Panenským Týncem. „Všechny tři stavby připravujeme současně. Nyní jsme na začátku majetkoprávního vypořádání. Zahájení všech staveb v roce 2023 je zcela reálné,“ doplnil informace k přípravě Václav Marvan.

Součástí dálnice bude také výstavba odpočívek Smolnice, Všehrdy a Hora sv. Šebestiána. „Nejblíže realizaci je oboustranná odpočívka Smolnice, kde čekáme na vydání územního rozhodnutí a ihned dáváme pokyn k přípravě dokumentace ke stavebnímu povolení,“ dodala Eva Semanová z úseku výstavby chomutovské Správy ŘSD.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru