Počty nakažených dál rychle rostou, lidé berou nemoc na lehkou váhu a nedodržují karanténu
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj - V úterý 23. února přibylo v České republice 15 672 potvrzených případů nákazy koronavirem. V Ústeckém kraji je nyní nejvíce aktuálně nemocných, co kdy bylo. Počty nakažených překonaly špičku z října i ledna a pořád rostou, hygiena ohlásila 1 134 nově nemocných za posledních 24 hodin.

Objevují se případy opakované nákazy, přibývá také pacientů, kteří nemají žádné, nebo jen lehké příznaky. Nevědomky potom přenášejí virus dál. Problémem je také to, že lidé nedodržují karanténu a v izolaci nezůstávají po dobu, kterou by měli.

V Česku už je přes 1 184 352 potvrzených případů onemocnění covid-19. Vyléčilo se přes 1 037 430, nemoc aktuálně prodělává 127 tisíc osob. V nemocnicích leží 6 817 pacientů, 19 682 lidí s koronavirem zemřelo.

V Ústeckém kraji je aktuálně 9 411 nakažených, od loňského března je známo 79 081 případů infekce. V kraji dosud zemřelo 1 471 lidí, 68 199 nemocných se již vyléčilo. Nejzasaženějšími okresy jsou stále Děčínsko, Litoměřicko a Ústecko.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru