Muž odhodil roušku a šířil covid! Hrozí mu roky ve vězení!
ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj - Z trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci obvinil vyšetřovatel 27letého cizince žijícího v okrese Chomutov v Ústeckém kraji.

Ten podle anonymního oznámení ze srpna loňského roku nedodržoval opatření, která mu měla být nařízena z důvodu jeho onemocnění nemocí SARS-CoV-2. Policisté informace prověřili a zjistili, že dotyčný byl skutečně pozitivně testován na tzv. Covid 19 a o podmínkách domácí izolace byl poučen příslušnou hygienickou stanicí.

"I přesto měl mladý muž v průběhu izolace opakovaně odcházet z domu a chodit si před dům pro dovážené jídlo bez ochrany dýchacích cest. Nejméně dvakrát měl během této doby dokonce navštívit svou známou bydlící v jiném městě okresu Chomutov, za kterou jel autem," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V důsledku svého jednání teď čelí obvinění z trestného činu, za jehož spáchání mu v případě uznání viny hrozí až tříleté vězení.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru