Vláda zajistí antigenní samotesty pro bezdomovce. Dostanou je dobrovolně a zdarma
ilustrační foto
Louny

ČR - Lidé bez přístřeší se budou moci zdarma otestovat na onemocnění COVID-19. Vláda totiž v pondělí rozhodla o tom, že Ministerstvo práce a sociálních věcí zajistí pro tyto lidi bezplatnou distribuci 13 300 antigenních samotestů.

„V praxi dochází k častému kontaktu osob bez domova nejen mezi sebou navzájem, ale i s dalšími lidmi v jejich okolí. Abychom i v této cílové skupině odhalili přítomnost viru, budeme samotesty bezplatně distribuovat prostřednictvím sociálních služeb poskytujících pomoc a podporu právě osobám bez přístřeší,“ uvedla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) s tím, že jde o jedno z dalších opatření, jejichž cílem je zmírnění dopadů a omezení šíření onemocnění COVID-19.

K tomuto účelu se využije 10 300 samotestů, které jsou k dispozici z pohotovostních zásob Správy státních hmotných rezerv nakoupených pro testování ve státní správě, a 3000 samotestů ze zásob Ministerstva vnitra. „Testování bude dobrovolné a testy budou nabízeny spolu s doporučením, jak postupovat, pokud by výsledek vyšel pozitivní,“ upřesnila Jana Maláčová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru