Ze silnic mizí nepořádek po zimě, na skládkách už skončily stovky tun odpadu!
Foto zdroj: ŘSD
Louny

Ústecký kraj - Znečištění komunikací po zimním období mizí, aby silnice byly na jarní a letní sezonu čisté a bezpečné. Jen na Chomutovsku a Lounsku kolem silnic I/13, I/7, I/27 a I/15 se dosud ošetřilo téměř 230 000 metrů čtverečních a na skládce skončilo 50 tun odpadu.

Strojové metení probíhá také na Litoměřicku, Děčínsku a Ústecku na silnicích I/9, I/15, I/13, I/62, I/30 a I/8. Uklizeno je zde v tuto chvíli více než 30 000 m2 a pokračovat se bude do konce května. Oblast údržby Teplicko a Mostecko hlásí úklid ze silnic č.: I/8, I/15, I/13, I/27, I/28, kde prozatím sklidili téměř 20 000 m2.

Strojové metení pro ŘSD zajišťuje společnost Ave cz odpadové hospodářství, s.r.o., a kromě metení řeší mimo jiné také sběr odpadků kolem silnic, čištění příkopů a propustků. Dohromady se na skládku za jmenované oblasti svezlo dosud téměř 170 tun odpadu. Toto údržbové kolečko je třeba absolvovat ještě před prvním sekáním trávy, aby nedošlo například k poškození mechanizace.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru