Očkování zaregistrovaných dětí proti covid-19 bude hlavně v nemocnicích, pak už nebudou muset na testy
Ilustrační foto: CC0
Louny

Ústecký kraj - Očkování dětí proti onemocnění COVID-19 bude probíhat převážně v nemocnicích, nikoli v externích očkovacích centrech, z důvodu zajištění přítomnosti pediatra. Informuje o tom společnost Krajská zdravotní, která provozuje největší nemocnice v Ústeckém kraji.

Děti se mohou očkovat v nemocnicích Krajské zdravotní v Ústí nad Labem, Děčíně, Mostě, Teplicích, Chomutově a Litoměřicích.

V nemocnici v Rumburku, která pod Krajskou zdravotní také spadá, se očkuje v externím očkovacím centru s tím, že pediatr tam bude docházet z oddělení, které je v těsné blízkosti.

V Ústeckém kraji se děti mohou očkovat také v nemocnici v Kadani a v Žatci.

Rezervační systém nabízí registraci na očkování také dětem mezi 12 a 15 lety od čtvrtka 1. července. „Dětské kolektivy mohou být rizikem pro šíření choroby a její případné přenesení do rodin, proto považujeme očkování dětí proti onemocnění covid-19 za důležité. U plně naočkovaných dětí předpokládáme, že by se jich už netýkalo testování,” doplnil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

U věkové skupiny 12-15 let je při aplikaci očkování nezbytná přítomnost zákonného zástupce a také nutnost vyplnit před očkováním dotazník. Zákonný zástupce udělí informovaný souhlas s očkováním (písemná forma není nutná, avšak očkovací místo si ho může v této formě vyžádat).

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru