Motorsport si během jediného týdne vyžádal v Ústeckém kraji tři mrtvé
ilustrační foto: CC0
Louny

Most, Panenský Týnec - Tři lidé zemřeli při motoristickém sportu v uplynulých sedmi dnech na území Ústeckého kraje. Nejprve při střetu dvou motorkářů na mosteckém autodromu zahynuli dva jezdci z Německa, poté při takzvaných sprintech podlehl zraněním po srážce s jiným vozem spolujezdec na Car Wars v Panenském Týnci.

Dva lidé zemřeli v úterý odpoledne po střetu dvou závodních motocyklů v prostoru cílové rovinky na autodromu v Mostě. Nehodou se zabývá policie. Náš on-line deník viděl amatérsky pořízené záběry od startu po zásah záchranářů. Co se stalo? Po hromadném startu se nepodařilo jeden ze strojů rozjet. Skončil v travnatém pásu vlevo vedle dráhy. Až při prvním průjezdu závodníků se jej podařilo zprovoznit a jezdec se začal vracet na trať. Bohužel tak učinil ve chvíli, kdy se vysokou rychlostí přiblížil po rovince jiný závodník, který již nedokázal zabránit střetu. První sanitní vůz byl na místě srážky za půl minuty. Následky jsou ale tragické. V uzavřeném areálu Autodromu Most došlo při soukromé akci na závodní dráze ke střetu dvou motocyklů. V jeho důsledku řidiči motocyklů (oba občané SRN) utrpěli zranění, kterým i přes poskytnutou zdravotnickou pomoc na místě podlehli. Okolnosti této tragické nehody policisté prověřují,“ uvedla mluvčí Policie ČR Miroslava Glogovská.

A policisté se zabývají i tragickou nehodou na srazu majitelů a obdivovatelů tuningových úprav vozidel v Panenském Týnci. K nehodě mělo dojít v pátek v noci při takzvaných sprintech. Jak ke srážce dvou aut došlo, zjišťuje policie. Podle některých lidí se vůz na konci dráhy začal otáčet. Podle jiného svědectví nebyl osvětlený. Každopádně jeden z řidičů byl pod vlivem alkoholu. „Tři ze čtyř účastníků jsou v pořádku. Čtvrtý - spolujezdec z jednoho vozu - byl bohužel ve vážném stavu odvezen vrtulníkem do nemocnice,“ informovali pořadatelé srazu. Tento člověk později zemřel.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru