V jednom okrese Ústeckého kraje není aktuálně nikdo s covidem! Jinde jsou i desítky nemocných
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj - Jdou již zprávy o počtu nově nemocných s covidem kolem vás a nevěnujete jim pozornost? Přesto by vás mohla zaujmout zpráva, že v jednom okrese v Ústeckém kraji není aktuálně potvrzený žádný případ tohoto onemocnění.

Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus od počátku pandemie v Ústeckém kraji je 123 706 osob podle Ministerstva zdravotnictví. Z toho za posledních 24 hodin přibyly 3 nové případy, za poslední týden to je potom dohromady 36 lidí. Jak jsou na tom jednotlivé okresy s celkovým počtem lidí, kteří aktuálně prodělávají onemocnění?

Nejvíce jich je na Děčínsku. Tam hygienici a lékaři vědí o 52 pacientech. Na Mostecku je to 24 osob s covidem, kteří mají potvrzenou infekci. Na Ústecku je to o tři lidi méně. Další okresy jsou pod dvaceti případy aktuální nákazy. Výjimkou je okres Louny. Tam k poslednímu datu se známým součtem, tedy k 10. červenci, neprodělával covid vůbec nikdo.

V Ústeckém kraji je vykázáno očkování první dávkou u 377 567 osob (tj. 46 % obyvatel), z toho 288 492 osob má ukončené očkování. V celé ČR je proočkovanost jednou dávkou 49 %, ukončené očkování má 36 % občanů.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru