FOTO: I chodci mají povinnosti! Policisté u škol vysvětlují dětem základy bezpečného přecházení
Foto: Policie ČR
Louny

Ústecký kraj - Také v Ústeckém kraji od začátku školního roku, od 1. do 3. září 2021, probíhá celorepubliková dopravně preventivní akce Zebra se za Tebe nerozhlédne.

Policisté na předem vytipovaných přechodech pro chodce připomínají dětem zásady bezpečného přecházení komunikace. Svou pozornost zaměřují zejména do lokalit v blízkosti základních škol, kde děti i jejich rodiče upozorňují také na skutečnost, že chodci mají nejen práva, ale také i povinnosti. Uniformované hlídky chodcům připomínají, že je vždy nutné se při přecházení silnice rozhlédnout, a to i v místech, kde jsou přechody pro chodce doplněny světelnou signalizací.

"Cílem projektu Zebra se za Tebe nerozhlédne je preventivní působení na chodce a další účastníky silničního provozu, zejména pak osvojení dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky dětmi a odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech pro chodce," dodala policejní mluvčí Alena Bartošová.

foto

0109policie2

0109policie3

0109policie4

0109policie5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru