Řidiči na Lounsku nejčastěji bourali kvůli nesprávnému způsobu jízdy, vzrostl počet srážek se zvěří
Ilustrační foto, zdroj: HZS ČR
Louny

Lounsko - Na čísle 147 se zastavil počet dopravních nehod zaevidovaných v uplynulém měsíci na Lounsku. Ve srovnání s loňským srpnem jich policisté řešili o 22 více.

Tentokrát se nehody obešly bez úmrtí osob (v srpnu 2020 zemřel jeden člověk), jeden z účastníků byl však těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo v srpnu při nehodách 30 osob.

Finanční škody, které vznikly v důsledku srpnových nehod, v součtu činí 9,6 milionu korun, což je přibližně o 1,9 milionu více než vloni. Částka, kterou policisté uložili viníkům nehod zaplatit na pokutách, dosáhla v součtu 64.300 korun.

"Nehody zavinili ve většině případů řidiči motorových vozidel (105), malou část nehod pak měli na svědomí řidiči nemotorových vozidel (3) a chodci (1). Výrazný byl podíl zvěře, střetům s ní se nevyhnulo 38 vozidel. Nejčastější příčinou kolizí zaviněných řidiči byl nesprávný způsob jízdy (70), nepřiměřená rychlost (26) a nedání přednosti (11)," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Dva z řidičů havarovaných vozidel byli pod vlivem alkoholu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru