V Horním Ročově se pustili do oprav márnice a hlavního hřbitovního kříže
Práce na opravě márnice a hlavního hřbitovního kříže v Horním Ročově pokračují
Louny

Ročov – Práce na opravě márnice a hlavního hřbitovního kříže v Horním Ročově začaly na konci srpna. Celková částka za opravy vyjde na 380 tisíc, z toho 200 tisíc jsou dotace 200 tisíc z Ministerstva zemědělství, z Programu Údržba a obnova kulturních a venkovských prvků.

„Opravu odhlasovalo zastupitelstvo z důvodu získání dotace na tuto akci a také proto, že si vážíme našich předků. Kompletně jsme opravili hřbitov v Dolním Ročově a tímto pokračujeme v dalším zvelebování pietního místa, kde odpočívají naši předci. Márnice bude mít opravený vnějšek a opraví se hlavní hřbitovní kříž,“ uvedl starosta městyse Ročov Vojtěch Václav Pour.

Jednotlivých oprav na hlavním hřbitovním kříži bude hned několik. Musí se vyspravit podstavec, na kterém stojí. Následně se pak kříž také očistí a dělníci ho natřou kovářskou černí. To ale není vše: Ježíš, INRI a nápis bude vyzlacen.

0909rocov2

Márnice se dočká ještě více oprav. Dělnici musí očistit a doplnit chybějící části na střeše. Také udělají vnější podbití a oklepou starou omítku. Nakonec vymění dveře a okna a kolem nich udělají šambrány.

„Márnice i kříž si opravu zasloužili, protože na nich zub času zanechal již nějaké stopy.“ dodal starosta.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru