FOTO: V Lounech působili na začínající řidiče. Studenti si vyzkoušeli i jízdu pod vlivem drog!
Foto zdroj: město Louny
Louny

Louny - 8. ročník dopravně preventivní akce pro studenty středních škol proběhl pod záštitou krajského koordinátora BESIP Ministerstva dopravy pro Ústecký kraj v Kulturním domě Zastávka s cílem formou zážitkové prevence snížit nehodovost mladých začínajících řidičů, neboť právě ti patří k nejrizikovější skupině účastníků silničního provozu.

Pro studenty z lounského okresu zprostředkovali v úvodní části programu své drsné zkušenosti zástupci hasičského sboru, záchranářů a policie. Následně došlo k podrobnému rozboru jedné dopravní nehody z regionu (proč se stala, kdo byl na vině, co mělo být jinak).

Po teoretické části účastníci pokračovali ve skupinách na jednotlivých stanovištích, kde si mohli virtuálně vyzkoušet, jaké to je řídit pod vlivem alkoholu a drog, dostalo se jim rychlokurzu první pomoci, absolvovali stanoviště se simulátorem nárazu, otočným simulátorem a automobilovým trenažérem.

Součástí celé praktické „výuky“ byla také možnost ihned prodiskutovat případné dotazy s odborníky a obsluhu.

Stejná akce proběhla v našem městě naposledy v roce 2015 (většinou se totiž pořádá kvůli náročnosti a rozsáhlosti ve větších městech) a na její potřebnosti a smysluplnosti se shodli všichni přítomní.

Za Louny poděkoval organizátorům v čele s „duchovním otcem“ celé „besipácké“ akce Janem Pechoutem místostarosta města Vladimír Antonín Hons, který obdobný dík za získání pořadatelství a za zajištění bezproblémového průběhu Safety Road vyslovil i ženám z Odboru dopravy MÚ Blance Sunkovské a Monice Tiché.

foto

2309safetyroad3

2309safetyroad5

2309safetyroad4

2309safetyroad2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru