Kocoura někdo uvěznil v pytli, který pak položil na silnici
Pytel se schouleným kocourem. Foto: Policie ČR
Louny

Doksy -Ve čtvrtek 23. září před 9. hodinou ranní projížděly policistky Martina Mlejnková a Andrea Farská Mimoňskou ulicí v Doksech směrem na Břehyni, kde se měly v rámci služební přípravy zúčastnit střeleckého výcviku. Zhruba u odbočky na Staré Splavy těsně za zatáčkou je ale nemile překvapila překážka na silnici. Byl to bílý jutový pytel s červeným pruhem s neznámým obsahem, svázaný drátem, který ležel uprostřed jejich jízdního pruhu.

Řidička Martina se ho snažila nepřejet, nicméně se mu pro krátkou vzdálenost zcela vyhnout nedokázala. Jakmile to bylo možné, zastavila a obě policistky vystoupily, aby překážku ze silnice odstranily.

Jenže potom, co pytel vzaly do ruky, ucítily, že se v něm něco hýbe. Když ho rozvázaly, uviděly uvnitř schouleného kocoura. Protože ještě měly před sebou výcvik, spojily se s naším operačním důstojníkem, který zajistil, aby si od nich kocoura převzali dokští strážníci.

edeniky 284

Zleva nstržm. Andrea Farská a prap. Martina Mlejnková se zachráněným kočičákem. Foto: Policie ČR

Ti předali zvíře do péče veterinární ordinace. Lékařka po prohlédnutí pacienta konstatovala, že utrpěl kromě obrovského stresu lehčí poranění hlavy s krvácením z nosu a hospitalizovala ho na své klinice i pro jeho další zdravotní potíže, které s poslední událostí přímo nesouvisejí. Až ho z nich vyléčí, postará se o něj dokský útulek pro opuštěná zvířata Dogsy, kde mu budou hledat nový domov.

Případu se nyní budou věnovat kriminalisté českolipského územního odboru, kteří budou po pachateli tohoto trestného činu pátrat. Pokud ho dopadnou, bude se zodpovídat z týrání zvířat.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru