Podařilo se! Plavecká hala v Lounech získala titul Stavba roku 2021
Plavecká hala v Lounech. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Praha, Louny - V pondělí 18. října ve večerních hodinách získala městská plavecká hala v Lounech titul Stavba roku 2021!

Ocenění před zcela zaplněnou Betlémskou kaplí v Praze převzal starosta Loun Pavel Janda spolu se svými místostarosty Vladimírem A. Honsem a Milanem Rychtaříkem a zástupci projektanta Davidem Kudlou (dkarchitekti, s.r.o.) a dodavatele Martinou Zahradníkovou a Janem Štoncnerem (Metrostav a.s., Divize 8).

A co zaznělo z pódia? „Jsem rád, že vedle spokojených návštěvníků všech generací dokázal náš bazén oslovit také odbornou porotu prestižní soutěže Stavba roku. Bazén byl největší investiční akcí v novodobé historii města. Příprava stavby proběhla v minulém volebním období a v tomto bylo naším úkolem stavbu zrealizovat, což se povedlo včas a bez vícenákladů.  Děkuji týmům na radnici, v dkarchitekti i Metrostavu. Z lidí na radnici patří speciální poděkování paním Blance Sunkovské a Jitce Bažantové," uvedla starosta Loun Pavel Janda.

„Může být dnes větší pocty pro Louňáky, než když z posvátných prostor naší historie, kde kázal Mistr Jan Hus, povezeme ocenění nejvyšší do města, kterému tento reformátor evropského rozměru zaslal roku 1412 List Lounským nabádající ke svornosti?“ řekl místostarosta Vladimír A. Hons.

„Do výsledného řešení se promítl také kontrast vnitřního a vnějšího prostředí, kdy venku prochází lidé zabalení kvůli zimě a větru v kabátech a čepicích, zatímco za tenkou skleněnou stěnou se v teple pohybují plavci jen v nejnutnějším oblečení. Napětí těchto protikladů se nám projevilo zvlněním skleněné fasády, která tvoří hranici těchto dvou světů, podobně jako napětí v tektonických deskách utvořilo křivky Českého středohoří," zaznělo z úst projektanta Davida Kudly.

Vedení města Loun děkuje všem, kteří se jakýmkoli aktivním způsobem podíleli na přípravě, průběhu i dokončení MPH včetně zahájení provozu přerušeného covidovou pandemií, a znovunastartováním v červnu letošního roku.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru